KOM OCH SE ALLA VÅRA UNDERBARA DJUR
Ölands Djurpark erbjuder sina besökare olika arter av djur från världens olika hörn. Tiger, lejon, zebra, orm, alligator, kragbjörn, lodjur, gibbon, schimpans är bara några av de djur ni finner hos oss. Vi erbjuder inte bara svenska arter utan även från andra delar av världen.

Ölands Djurpark och de andra parkerna i Sverige och världen har idag en annan betydelse än de hade förr. Idag är djurparkerna en avelsbank gentemot naturen. Genom olika föreningar och organisationer jobbar vi för att försöka rädda de utrotningshotade djuren i världen. Förutom att roa och lära besökarna är vårt mål för verksamheten även:

Passa på att ta in barnen till de underbart bedårade djuren. Man kan klappa dem, men man får vara försiktig så man inte skrämmer dem. Ta gärna med mamma och pappa också så får även de klappa.

Öladns Djurpark är unika i att det en tapir föddes i vår underbara djurpark och det är världsunikt. Tapire är i normala fall utrotningshotad, men på här föddes en liten hona, lilla Gabriella.

Ölands djurpark hjälper till i att bevara några av världens utrotningshotade djurarter. Genom att djurparkerna hjälper till finns allltid möjligheten för utrotningshotade djur att överleva.

Våra underbara chimpanser är otroligt kloka och vet precis vad de ska göra för att locka er till att ge dem mat. De är otroligt fina och är inte alls blyga för besökare. Chimpanserna kan man titta på i flera timmar utan att tröttna.

2011 föddes den lilla rödhalsade vallabyn Rasmus. Mamman dog tyvärr så medarbetarna på Ölands Djur- & Nöjespark ställde alla upp för att lilla Rasmus skulle överleva. Personal med kunskap, kompetens och engagemang är vårt signum.

Lejonet är det näst största i familjen kattdjur, där enbarttigern är större. En fullvuxen lejonhane är nästan 2 meter lång och väldigt respektingivande. En genomsnittlig vikt bland hanar på 250 kilo gör att ite många vill bråka med dem.

Walking for Lions

Projektet ”Walking for lions” är till för
att öka medvetenheten om lejon på
plats i Sydafrika, Namibia och Kenya.

Mer info om djuren

Här kan ni läsa lite mer om hur djuren
hos oss blir omhändertagna och hur
noggranna vi är att djuren mår bra
hälsa.