Ecigg – bättre än en fet kubansk cigarr

Jag har alltid älskat cigarrer och nyligen börjat med ecigg. Många i min bekantskapskrets ser mig som en tvättäkta cigarr-fantast. I mitt jobb som reseledare har jag besökt väldigt många platser i världen. 

Vad jag alltid har haft nedpackat i min resväska?

Cigarrer och då helst kubanska. Handrullade Havannacigarrer har alltid ohotat legat i topp när jag vill njuta av ett rökverk. Men för två år sedan så blev det ett maktskifte. Under en rundresa i Malaga såg jag en av resenärerna puffa på något för mig okänt.

Det var tydligen en El-cigarett, eller El Cigarr som mannen kallade den. Det här var någonting nytt och spännande, tyckte jag förstås. För nog har jag alltid burit med mig känslan att mitt eviga smuttande på olika cigarrer försämrar min hälsa. Det här var verkligen något för mig.

Med ecigg kunde man även välja vilken smak man vill

Fick förklarat för mig att det finns varianter som smakmässigt påminner mycket om en vanlig cigarr. Så jag fick tips om en hemsida av han som sålde bra El-cigaretter och la en beställning. Och sedan dess har jag varit fast. Det dåliga samvetet är som bort rökt varje gång det är dags för mig att puffa nuförtiden. Känslan är densamma som tidigare, om inte bättre. Mycket för att jag beställde en tjockare modell på ecigg som påminner mycket om en cigars storlek.

Jag njuter verkligen av min tillvaro

Som brukare av min El-cigarett, eller El-cigarr som jag nu även kallar den. Varje resa jag åker på är ett äventyr och det är en stor trygghet. Att veta att jag alltid kan få mitt röksug stillat, även när jag är inomhus.

För med El-ciggen sätter sig inte doften i kläder och möbler på samma sätt som en vanlig cigar gör. Jag tackar resenären i Malaga som fick in mig på denna mer hälsosamma väg. Länge leve ecigg! Tack för mig /Stefan, 48 årig reseledare